Καλαμαράκια μεθυσμένα ! Ένα πιάτο απλό και νόστιμο για όσους αγαπούν τα συγκεκριμένα θαλασσινά.

Μερίδες: 3-4 (με συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες)

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια σε ροδέλες (με ή χωρίς τα πλοκάμια)
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνον το πράσινο μέρος) ψιλοκομμένα
1 πιπεριά Φλωρίνης σε καρεδάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη (χωρίς τη φύτρα)
100 ml ούζο (με γλυκάνισο)
4 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
80-100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τα καλαμαράκια και τα αφήνουμε για στεγνώνουμε. Αν είναι κατεψυγμένα τα αφήνουμε πρώτα να ξεπαγώσουν για να μην έχουν υγρά.

Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά.

Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 1 λεπτό και προσθέτουμε τα καλαμαράκια.

Αφήνουμε να σοταριστούν για 1-2 λεπτά, γυρίζοντάς τα για να μην καούν.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε το φαγητό μας για 2 ακόμα λεπτά να βράσει έτσι ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν και να βράσουν καλά.*

Αφήνουμε να σιγοβράσουν τόσο όσο να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να μείνουν με το λάδι τους.

Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες βραστές.

Σημειώσεις :

Για να μην γίνουν σκληρά και σαν λάστιχο, τα καλαμαράκια χρειάζονται
Στην κατσαρόλα, χρειάζονται χαμηλή φωτιά και σιγανό μαγείρεμα.
Στον φούρνο, χρειάζονται πάντα να έχουν νερό μέχρι το 1/3 του φαγητού.
Στο τηγάνι, χρειάζονται 2-3 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά.