Στην εποχή που ζούμε πάρα πολλοί έχουν μπερδέψει την είδηση από την προφητεία.

Είναι αυτή η περιέργεια που έχει ο άνθρωπος εκ φύσεως που θέλει να μαθαίνει τι θα γίνει μετά δίχως να κοιτάει το τώρα. Πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν σε κάποιον γέροντα ή και ακόμη σε κάποιον λαϊκό άνθρωπο. Επειδή άκουσαν ότι μπορεί να τους πει τι θα γίνει στο μέλλον.

Φυσικά δεν αμφισβητώ τους αγίους πατέρες μας που έχοντας το διορατικό χάρισμα. Προσπάθησαν όχι άμεσα αλλά έμμεσα να μας προειδοποιήσουν και να μας δώσουν μια γεύση από το μέλλον και όχι μια ολοκληρωμένη εικόνα. Ερωτώμεθα όμως μερικές φορές πόσο τακτοποιημένο έχεις το παρόν σου ώστε να έχεις την περιέργεια να μάθεις τι θα γίνει στο μέλλον σου;

Υπάρχουν άραγε άνθρωποι που μπορεί να ξέρουν το μέλλον;

Το παρόν έχουμε δει ότι μπορεί να αλλάξει από λεπτό σε λεπτό και από ώρα σε ώρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε τακτοποιήσει τόσο καλά το παρόν μας και μονίμως βρισκόμαστε σε μια ετοιμότητα. Για κάποια απρόοπτη ενδεχομένως αλλαγή που μπορεί να προκύψει και θα χρειαστεί να την τακτοποιήσουμε ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας της.

Οι φωτισμένοι εκείνοι άνθρωποι που είχαν κερδίσει την εμπιστοσύνη του Θεού μας. Έπαψαν πλέον να βρίσκονται στην γη και μετατέθηκαν στον ουρανό είναι μετρημένοι στα δάχτυλα εκείνοι που ξέρουν αλλά δεν μιλούν . Αυτοί που βγαίνουν και επαναλαμβάνουν λόγια Αγίων καθώς και τροποποιούν τα ίδια λόγια δεν αποτελούν μέρος της έννοιας προφήτης. Άλλο ο προφήτης και άλλο ο επιδειξιομανής.

Δεν είναι κακό να βγαίνεις και να υπενθυμίζεις τα λόγια κάποιου φωτισμένου και Αγίου ανθρώπου είναι λανθασμένο. Όμως να προσπαθείς να κερδίσεις την εμπιστοσύνη των ανθρώπων δια μέσου κάποιον τροποποιήσεων που τυχών το κάνεις για προσωπικό σου όφελος.

Το μέλλον ολοκληρωτικά δεν το ξέρουν πολλοί αλλά ένας και αυτός ο Ένας είναι η μοναδική δικλείδα ασφαλείας που μπορείς να εμπιστευθείς περισσότερο από έναν άνθρωπο. Αυτός ο ένας ονομάζεται Θεός και ξέρει ακριβώς τι θα σου συμβεί στα επόμενα δευτερόλεπτα, λεπτά και χρόνια.

Εσύ προσπαθείς να κατασκευάσεις το μέλλον Αυτός θα κρίνει όμως κατά πόσο το αντέχεις η όχι!

Ν.Μ.

close

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.