Ανάσταση . Ο θρίαμβος της αγάπης.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος !

Αγαπητοί μου αδελφοί η θριαμβευτική σημερινή ημέρα έφτασε . Ο Κύριος μας και Θεός μας Αναστήθηκε. Μας έδειξε ότι το χάος πλέον αποτελεί ένα κομμάτι του παρελθόντος. Η ζωή υπερνικά τον θάνατο και ο Χριστός τον διάβολο! Οι Άγιοι πατέρες μας χαρακτηρίζουν την Ανάσταση του Κυρίου μας ως τον θρίαμβο της αγάπης.

Η Ανάσταση έρχεται για να μας δείξει ότι μετά τον Γολγοθά, τα βασανιστήρια και την σταύρωση στο τέλος ο Κύριος μας δεν μας εγκαταλείπει αλλά μας λυτρώνει! Δεν μας αφήνει στο έλεος αλλά μας προσφέρει και μια δεύτερη ζωή και η διάρκεια της δεν είναι ώρες ούτε λεπτά και δευτερόλεπτα αλλά Αιώνια. Η σημερινή εποχή μας προτρέπει για ταχεία ανάσταση.

Η εποχή που ζούμε είναι Γολγοθάς, ο καθένας έχει τα δικά του πάθη κουβαλάει τον δικό του σταυρό. Από την ώρα που γεννιέται ο άνθρωπος αγωνίζεται και προσπαθεί για το καλύτερο. Ο προσωπικός όμως αγώνας δεν είναι <<ρόδινος>> αλλά <<επώδυνος>>. Γι αυτό έρχεται ο Κύριος σαν τον Σίμων τον Κυρηναίο για να μας ξεκουράσει στην πορεία της ζωής. Έρχεται δίπλα μας διότι ξέρει ότι το τέλος είναι καλύτερο από την αρχή… και η Αιώνια ζωή πιο γλυκιά από την επίγεια!

Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος Αμήν!

Ν. Μ.