Ανάσταση . Ο θρίαμβος της αγάπης.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν, θανάτῳ θάνατον πατήσας καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος !

Αγαπητοί μου αδελφοί η θριαμβευτική σημερινή ημέρα έφτασε . Ο Κύριος μας και Θεός μας Αναστήθηκε. Μας έδειξε ότι το χάος πλέον αποτελεί ένα κομμάτι του παρελθόντος. Η ζωή υπερνικά τον θάνατο και ο Χριστός τον διάβολο! Οι Άγιοι πατέρες μας χαρακτηρίζουν την Ανάσταση του Κυρίου μας ως τον θρίαμβο της αγάπης.

Η Ανάσταση έρχεται για να μας δείξει ότι μετά τον Γολγοθά, τα βασανιστήρια και την σταύρωση στο τέλος ο Κύριος μας δεν μας εγκαταλείπει αλλά μας λυτρώνει! Δεν μας αφήνει στο έλεος αλλά μας προσφέρει και μια δεύτερη ζωή και η διάρκεια της δεν είναι ώρες ούτε λεπτά και δευτερόλεπτα αλλά Αιώνια. Η σημερινή εποχή μας προτρέπει για ταχεία ανάσταση.

Η εποχή που ζούμε είναι Γολγοθάς, ο καθένας έχει τα δικά του πάθη κουβαλάει τον δικό του σταυρό. Από την ώρα που γεννιέται ο άνθρωπος αγωνίζεται και προσπαθεί για το καλύτερο. Ο προσωπικός όμως αγώνας δεν είναι <<ρόδινος>> αλλά <<επώδυνος>>. Γι αυτό έρχεται ο Κύριος σαν τον Σίμων τον Κυρηναίο για να μας ξεκουράσει στην πορεία της ζωής. Έρχεται δίπλα μας διότι ξέρει ότι το τέλος είναι καλύτερο από την αρχή… και η Αιώνια ζωή πιο γλυκιά από την επίγεια!

Προσδοκώ ανάστασιν νεκρών και ζωήν του μέλλοντος αιώνος Αμήν!

Ν. Μ.

close

Ακολουθήστε τις συμβουλές μας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.

Εγγραφείτε στις ενημερώσεις μας

Εγγραφήκατε επιτυχώς